DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

MARÏHUANA

recepty
Jihočeská vepřová roláda(s konopím)  



 

 


Jihočeská vepřová roláda(s konopím)

Ingredience: 800 g vepřového masa(jde použít i krkovice), sůl, pepř, majoránka,konopné listí, hořčice, 100 g prorostlé uzené slaniny(já použil uzenou cikánskou rolku), olej, 2 vejce, grilovací koření, konopné máslo, konopné mléko, housky, párek, okurka, kapie....



Postup přípravy: Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme uležet (než uděláme mléko a máslo,času dost).Takže se vrhneme na výrobu konopného mléka a másla (nebudu to zde zbytečně opakovat...) Rozkrájíme si housky na kostičky přidáme česnek, pepř, sůl, pokrájenou slaninu(salám), majoránku, v misce vedle si promícháme vejce s mlékem,jemně osolíme a zalíváme směs housky a ostatniho koření!!pozor nepřelijte!!tak vytvoříme nádívku.Nádívku rozprostřeme na maso, přidáme plátek slaniny, okurku, kapii, párek a vše co přijde k chuti.(Každý podle svého gusta) Roládu stočíme, převážeme nití a na oleji opečeme ze všech stran. Potom podlejeme horkým vývarem, přikryjeme a pečeme asi 50 minut v troubě. Grilovací koření rozmícháme v trošce oleje, potřeme ním roládu a dopečeme bez přikrytí. Roládu necháme vychladnout, krájíme na plátky a podáváme s bramborem výborná je kombinace Kočičák-Roláda-Budvárek.
Pokud chceme roládu teplou, tak ji nakrájíme a potom plátky ohřejeme v troubě nebo mikrovlné troubě. Studená roláda se krájí mnohem lépe.
Tak dobrou chuť
Přátelé...


 





Krémeš z BB keksov

Potrebujeme: 2 l mlieka (najlepšie je plnotučné), 2 bal. Zlatého klasu, 2 bal. vanilkového cukru, 20 dkg cukru akéhokoľvek, 2 lyž. hladkej múky, 6 vajec, 3 bal. práškovej šľahačky, 2 stužovače šľahačky, 3 bal. BB keksov, čokoládovú polevu

Ako na to:
Najprv si uvaríme mliečko...presne 2 litre (asi pol litra sa vyparí) a keď sa uvarí, pol litra odložíme a necháme vychladiť. Zo zvyšku uvaríme puding + 2 bal. Zlatého klasu, 2 bal. vanilkového cukru, 20 dkg cukru, 2 lyž. hladkej múky. Pridáme doň 6 žĺtkov (keď ich budeme pridávať je dobré ich vymiešať s práškovým cukrom) a neskôr sneh zo 6 bielkov. Občas krém premiešame, aby nechytil silnú kôrku. Pripravíme si pol litra mlieka uvareného a vychladnutého, v ktorom vymiešame 3 bal. práškovej šľahačky a 2 stužovače šľahačky. Treba vymiešať na pevno a šlahať šlahať šlahať !!!! Trvá to hodne dlho ) Na plech poukladáme BB keksy, na ne vrstvu pudingu, potom šľahačku, potom opäť BB keksy a nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Budeme potrebovať asi 3 bal. BB keksov. Uskladníme v chlade. Po určitom čase BB keksy zmäknú. Dobrú chuť... Mňam

Tento koláč sme ozdobili piškótami, lentilkami, bolo málo čokolády, tak sme roztopili, akú sme našli ) aaa je tovenované kamarátovi ako darček k narodeninám ! Dúfam, že bude chutiť

 

 

 

 

 

 



Lahodný konopný dort!!!

(Vitacitové řezy)
Korpus:
4 vejce ,20g Kakaa ,1 a 1/2 skleničky práškového cukru, 1sklenička vlažné vody, 2skleničky polohrubé mouky, 2 lžíce hladké mouky,1prášek do pečiva.

Náplň:
200g konopného másla, 200g práškového cukru
4 lžíce mléka, 4 lžíce rumu, 2 kostky měkého tvarohu
-náplň našleháme

Poleva:
3/4 L vody, 1Baliček vitacitu (tangu jde použít vše v prášku) 6žlic cukru, 2vanilkové pudinky
-necháme přejít varem a ještě horkou polevu lijeme na náplň

















Příprava,postup:
Nejprve připravíme mléko z konopí cca 1-1,5L
(bude potřeba na přípravu másla)

Suroviny:
-Listí
-Plnotučné mlého
-Lžička másla(jen trošku)
(Nedoporučuji sladit!!!)
Á pak už jen dáme dohromady a necháme mírně povařit tak cca 1,5-2hodiny




TOTÁL NEPÁL

co je třeba:

1. Listí (použil jsem 6l hrnec, plný)
2. Hodně vroucí vody - asi 20l
3. Mléko 2,5l (může být i polotuk, jelikož..
4. Smetana 12% 0,5l
5. ingredience dle chuti (med - 4 lžíce, kakao - 3-4 lžíce, chilli - 2 kávové lžičky vrchovaté)

postup:

list přelijeme 4 litry vroucí vody ve velkém hrnci, a vaříme cca 10 minut, vodu slijeme a tento proces opakujeme minimálně ještě 4x, ale nemusíme již dodržovat první dlouhý var, voda, kterou budete vylévat, by neměla mít zelenou, ba ani nazelenalou barvu, měla by být nazlátlá, až (světle) hnědá

vyvařený list zbavíme vody - vymačkáme v cedníku, nebo doporučuji odstředivou mrchu na sušení salátu - vhodíme do hrnce s mlékem a smetanou a vaříme s občasným, ale razantním mýcháním minimálně 45 minut.

po uvaření doporučuji nechat mléko vychladnout na pokojovou teplotu, přidat chilli a opět zahřívat a přidávat med a kakao.
nedoporučuji ho již ale převařovat, pokud ho chcete skladovat v lednici nebo v mrazáku

skladování:

14 dní vám tento produkt vydrží v lednici, před konzumací je třeba obsah láhve protřepat (nebo promýchat: ), jelikož smetana a chilli vytvoří při povrchu silnější totálně nasycenou vrstvu, a kakao se usadí na dně

prakticky neomezeně dlouho vám mléko vydrží v mrazáku, kam ho však doporučuji dát ve "vyfouklé" plastové láhvy (vzduch po nalití vytlačit a uzavřít: ), avšak po rozmrazení doporučuji převařit, jinak má mléko vodnatou chuť

proč chilli?:

pokud do mléka přidáte chilli, má zajímavější chuť a potlačuje i zbytek hořkosti ze zelených rostlinných barviv, které se bohužel při vaření nikdy nepodaří úplně odstranit

dávkování:

normálně si dávám 1 panáka (při 2 schíííza a nedobrovolné odplivnutí veškerého obsahu žaludku: )
pro extra blázny doporučuji sebrat z láhve z lednice jen již zmiňovanou smetanu a konzumovat s ovocem (jahody, meruňky...)
mléko se dá použít i do kávy místo smetany


Arašídové koláčky

V míse promíchejte 2 šálky mouky, 11 šálku arašídového másla, 2 či 3 vejce, 3 šálku medu, 1 šálek másla 1 čajovou lžičku prášku do pečiva, 1 čajové lžičky soli a 60g jemně prosáté marihuany. Jednotlivé směsi dobře rozmíchejte. Lžící dělejte na plech malé kopečky a trochu je zmáčkněte vidličkou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut při 190°C.

Konopný koktejl

Smíchejte přibližně 15g jemně rozdrobených marihuanových listů a květů a 1 litru smetany a mléka (půl na půl). Přidejte zarovnanou lžičku lecitinových granulí. Rozmixujte. Vařte na mírném plameni 10 minut. Ještě za tepla přimíchejte několik polévkových lžic medu. Přelijte opět do mixéru, přidejte 1 čajové lžičky vanilkové esence a dejte zchladit na několik hodit. Před konzumací opět promixujte.


Dietní konopné sušenky

150g konopných semen semletých na mouku 25g loupaných konopných semen 25g sezamových semínek 1 čajová lžička prášku do pečiva 1 čajová lžička pšeničných klíčků 25g konopného másla, nebo jiného másla 2 polévkové lžíce konopného, sojového mléka

Předehřejeme troubu na 190°C. V misce vetřete do másla semínka, prášek do pečiva a všechny ostatní přísady. Přilijte mléko a rukama vypracujte tuhé těsto. Posypte ho moukou a mletými semínky. Vykrájejte půl centimetru silné čtverečky a pečte na vymaštěném plechu 10minut.

 Vytvořeno službou WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek